دلایل - ریزش- مو
دلایل - ریزش- مو

دلایل ریزش مو و راه های درمان آن

دلایل ریزش مو و راه های درمان آن:

ریزش موی سر یکی از دغدغه های مهم این روز هاست. ما روزانه حدود صد تار مو را از دست می دهیم یعنی ریزش صد تار مو در روز طبیعی است اما اگر از این تعداد بیشتر شود و تغییر در حجم مو و ظاهرش ایجاد کند، مسئله ی ریزش مو مطرح میشود که می تواند موقت یا دائمی باشد. برای آنکه بتوانید با راه درستی ریزش موهایتان را درمان بکنید، ابتدا باید با دلایل ریزش مو  آشنا شوید و سپس آن را علت یابی کنید در این مقاله قصد دارم دلایل ریزش مو ها را به شما با راه درمانشان معرفی کنم.

علت های ریزش مو و روش درمانیِ هریک:

وراثت یا بالا رفتن سن:

وراثت یک عامل مهم و تعیین کننده در ریزش مو هاست. که بیشتر گریبان گیر آقایان می شود. معمولا ریزش موی وراثتی از سنین میانسالی به بعد بروز و ظهور پیدا می کند. برخی از افراد هم ممکن است از نظر ژنتیکی مشکل ریزش نداشته باشند اما وقتی پا به سن می گذارند موهایشان شروع به ریزش بکند.

درمان:

برای این نوع از ریزش مو ( وراثتی یا افزایش سن) هنوز درمان قطعی ارائه نشده است اما کاشت مو می تواند راه مناسبی برای فرار از ریزش مو و عواقب آن باشد.

علل ریزش مو | وراثت

بارداری:

اختلالی که در هورمون های بدن  در زمان بارداری اتفاق می افتد، دلیل اصلی ریزش موهاست. که البته این ریزش خود را بعد از زایمان بیشتر نشان می دهد چون دوران شیردهی هم تاثیر زیادی در کم شدن انواع ویتامین و آهن بدن دارد که در پی آن مو ها شروع به ریختن می کنند.

ادامه مطلب
بررسی فواید پاکسازی پوست

درمان:

سعی کنید در دوران بارداری و شیردهی استرس و فشار روحی متحمل نشوید. استرس و فشار روانی تاثیر مستقیم روی پوست و مو می گذارد.

و اجازه ندهید پروتئین و آهن و سایر مواد مغذی خونتان کاهش یابد چون تغذیه ی شما برای دو نفر است و باید بیشتر و مقوی تر از همیشه نیز باشد.

کمبود پروتئین بدن:

پروتئین یک منبع لازم و ضروری برای بدن است که در غذاهایی مثل گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، شیر، سویا، انواع حبوبات، عسل و… یافت می شود. همچنین مهم ترین ویتامین مورد نیاز بدن یعنی ویتامین B در غذاهای پروتئینی یافت می شوند. فراموش نکنید که کمبود ویتامین B  هم به تنهایی می تواند جزو دلایل ریزش مو های شما باشد. زمانی که شما به مقدار کافی پروتئین مصرف نکنید، بعد از مدتی پروتئین بدنتان کاهش می یابد و طبیعتا ریشه ی مو ها تضعیف می شوند و ریزش مو اتفاق می افتد. یادتان باشد که مو ها برای رشد و بقا احتیاج وافر به پروتئین دارند. و مقدار زیادی از پروتئین های بدن پس از تولید، در مو ها جمع می شوند.

درمان:

مصرف بیش از پیش منابع پروتئینی و استفاده از مکمل ها تنها راه افزایش پروتئین بدن است.

تغییرات هورمونی:

همانطور که بارداری سبب تغییرات هورمونی در بدن می شود، مصرف قرص های ضد بارداری هم می تواند هورمون های بدن را بهم بریزد. و سبب ریزش مو ها شود.

درمان:

مصرف خودسرانه ی قرص های ضد بارداری ممنوع! حتما با مشورت پزشک قرص ضدبارداری مورد نظرتان را تهیه کنید و اگر قرصی را با تجویز پزشک مصرف کردید و سبب ریزش موهایتان شد، دوباره با مشورت پزشک تغییرش دهید.

ادامه مطلب
پیرایشگری، یک شغل شیرین و خواستنی!

فقر آهن:

فقر آهن در بین افراد خصوصا زنان مشکلی بسیار شایع است بطوری که از ده زن یک نفر مبتلا به فقر آهن است. کمبود آهن یک علت اساسی برای ریزش مو  ها به شمار می رود. منبع آهن برای خون هموگلوبین می سازد و هموگلوبین هم وظیفه ی اکسیژن رسانی برای رشد و ترمیم سلول های مختلف را بر عهده دارد. زمانی که اکسیژن رسانی و خون رسانی به پوست سر دچار مشکل شود، مو ها هم در پی آن شروع به ریزش و کم شدن می کنند.

درمان:

مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات لازم و سپس مصرف قرص آهن و مکمل های مختلف به افراد با فقر آهن توصیه می شود.

البته علاوه بر این ها مصرف آهن های طبیعی مثل گوشت قرمز، اسفناج ، مویز و… هم تاثیر بسیار زیادی در کنترل آهن بدن و رشد مو ها دارند.

علل- ریزش - مو - فقر - آهن

کم کاری یا پر کاری تیروئید:

تیروئید غده ای است که در بدن هورمون های مختلفی را ترشح می کند. چه کم کار بودن و  چه پر کار بودن تیروئید، سبب بروز اختلال های مختلف در بدن می شود که یکی از ان اختلال ها ریزش موهاست. چون تیروئید وظیفه ی ترشح هورمون را عهده دار است، هر گونه اختلال در عملکرد تیروئید ( کم کاری یا پر کاری) یعنی اختلال در هورمون های بدن و اختلال در هورمون های بدن هم یعنی ریزش مو های سر.

درمان:

لازمه ی قطع و جلوگیری از ریزش مو ها در مسئله ی تیروئید، در ابتدا درمان و کنترل خود تیروئید است. پس به پزشک مراجعه کنید و با دارو های مخصوص تیروئید اقدام به درمان و کنترل تیروئید کنید، مشکل مو ها هم با الطبع با گذر زمان و پیشرفت روند درمان، حل خواهد شد.

ادامه مطلب
بهترین سن کاشت مو چه سنی است؟ ‌بررسی جامع !

رژیم های نا مناسب و کاهش شدید وزن:

گرفتن رژیم بدون برنامه ی پزشک، کاری عبث و بیهوده است. مثال بارز این است که خواستید چشم را درست کنید ابرو را هم خراب کردید! یعنی چه؟ یعنی گرفتن رژیم هایی که زیر نظر پزشک نیستند، نه تنها برای بدن شما مفید نیست، بلکه اثرات مخرب زیادی را به بار می آورد.

اینکه در طول مدت زمان کمی وزن شما کاهش چشم گیر پیدا کند پیروزی نیست و نباید برای آن خوشحال بود! این کاهش چشمگیر وزن در زمان کم، یعنی کاهش چشمگیر پروتئین، ویتامین، آهن، و چربی های مفید بدن.

و این اتفاق هم باعث ریزش مو ها می شود. چون مو ها دیگر منبع تغذیه ای ندارند. از گرسنگی تلف می شوند و در نهایت می ریزند.

درمان:

سعی کنید حتما با مشورت پزشک رژیم بگیرید تا در طول رژیم پروتئین و ویتامین بدن حفظ شود و کمبودی در هیچ اندامی اتفاق نیفتد. می‌بایست کاملا اصولی روند کاهش وزن را طی کنید. درباره‌ی نقش رژیم غذایی مناسب برای جلوگیری از ریزش مو در مقاله تکنیک‌های افزایش سرعت رشد مو صحبت کردیم. در این مقاله انواع ویتامین‌های مورد نیاز بدن و نقش آنها در رشد مو معرفی شده است. در کنار رژیم داشتن ورزش هم ضروری است چون ورزش سبب تحرک بدن و افزایش خون رسانی و در نتیجه رشد بهتر مو ها می شود.

سندروم تخمدان پلی کیستیک:

سندروم تخمدان پلی کیستیک یا همان PCO در میان بانوان، یکی از دلایل ریزش مو هاست.

اختلال پلی کیستیک در نتیجه ی اختلال در هورمون های زنانه رخ می دهد. که سبب ایجاد کیست های ریز و زیاد می شود.  عوارض این بیماری: دیابت، ریزش مو، آکنه و… است.

ادامه مطلب
ریباندینگ موی مردانه چیست؟ بررسی معایب و مزایا!

درمان:

در کنار درمان توسط پزشک و مصرف دارو های لازم، استفاده ار رژیم های پر پروتئین و پر کربوهیدرات و ورزش کردن به این افراد توصیه ی اکید می شود.

استفاده از اتو مو و سشوار و استایل نامناسب مو ها:

استفاده ی مداوم و طولانی مدت از سشوار یا اتو می تواند سبب ریزش مو ها شود. اکثر افراد فکر می کنند استفاده از اتو یا سشوار فقط ممکن است به ساقه ی مو آسیب بزند و با ریشه کاری ندارد و سب ریزش مو ها نمی شود! اما حرارت ناشی از اتو مو و سشوار، ریشه ها را به شدت ضعیف، و استعداد ریزش را در آن ها زیاد می کند.

هم چنین بستن نادرست مو ها به شکل دم اسبیِ محکم یا استفاده از تل های بسیار سفت یا خوابیدن با موهای بسته و خیس، همه و همه ریشه ی مو را تحریک کرده و موجب ریزش بیش از پیش مو ها می شوند.

درمان:

رعایت کردن و استفاده از انواع ماسک و سرم مو برای تقویت مو ها و باز کردن مو ها هنگام خواب و نخوابیدن با موهای خیس.

علل ریزش مو - اتو مو

مصرف دخانیات:

متاسفانه امروزه مصرف دخانیات به ویژه سیگار و قلیان در میان جوانان امری کاملا عادی و همه گیر است. اما باید بدانید که دود دخانیات علاوه بر سرطان زا بودن و آسیب رساندن به ریه ها و هزاران آسیب دیگر، نقش مستقیم بر ریزش مو ها دارد. چون دخانیات عملکرد دی ان ای و فولیکول های مو را مختل می کند و طبیعی است که با این اختلال، مو ها هم بریزند.

ادامه مطلب
پاک کردن ابروها | مراقب نظافت ابروهایتان باشید!

درمان؟

باید به عرضتان برسانم درمانی جز ترک دخانیات برای این دست از افراد وجود ندارد و نخواهد داشت. دود را کنار بگذارید و به ورزش و تغذیه مناسب بپردازید. نتیجه ی مثبتش را در مدت زمان بسیار کمی خواهید دید.

در انتها؛حالا که با دلایل ریزش مو و راه درمانشان آشنا شدید، اگر می خواهید موهای زیبا و پرپشت داشته باشید که هیچ وقت نریزند، ملزم به رعایت و داشتن رژیم مناسب و رسیدگی به مو ها هستید. یادتان باشد هنگام شستشوی مو ها با شامپو در حمام، با حرکت دورانی و ماساژ گونه مو ها را بشویید و فشاری به ریشه ی آن ها وارد نکنید! هنگام خشک کردن مو ها از درجه سرد سشوار استفاده کنید و اصلا برای گرفتن آبِ مو با حوله به مو فشار وارد نکنید! و در کمال آرامش و ظرافت به خشک کردن مو ها بپردازید. رژیم غذایی پر ویتامین، پر پروتئین و پر آهن هم هرگز فراموشتان نشود!!!

مو ها عضو ظریفی از بدن ما هستند که باید با همان ظرافت به مراقبت و حفظ و نگه داری از آن ها پرداخت تا زیبا و پرپشت و سالم باقی بمانند و به زیبایی چهره ی ما دو چندان بیفزایند.

پیشنهاد ویژه برای شما

نظر خود را در رابطه با این مقاله برای ما بنویسید:

مقالات مرتبط

لطفا صبر کنید